10. april 2019.10. apr 2019.
Savez za Srbiju: Kruna svih protesta u Beogradu, dolaze i Srbi sa Kosova

Savez za Srbiju: Kruna svih protesta u Beogradu, dolaze i Srbi sa Kosova

Predsedavajući Saveza za Srbiju i lidera pokreta Dveri Boško Obadović izjavio je danas da će opozicioni skup 13. aprila u Beogadu biti "kruna" dosadašnjih četvoromesečnih protesta, kada će "čitava Srbija doći u Beograd", na kojem će biti i predstavnici srpske opozicije sa Kosova.

"To će biti, kao i prethodni skupovi, miran, nenasilan skup ali čvrsto ostajemo u našim zahtevima, kao što su fer izbori i slobodni mediji", rekao je Obradović, na konferenciji za novinare, nakon sastanka SZS sa predstavnicima srpske opozicije sa Kosova.

On je, pre nego se znalo za odluku policije da zabrani skup vlasnika TV Pink Željka Mitrovica, rekao da policija mora da zabrani taj "kontramiting" sračunat na "izazivanje incidenta" koji je najavljen za isti dan i praktično na istom mestu gde i opozicioni.

Obradović je rekao i da je tražio sastanak sa čelnicima policije jer je i njena obaveza, osim organizatora opozicionog skupa, da brine o bezbednosti građana.

Predstavnici srpske opozicije sa Kosova poručili su da će doći u subotu u Beograd, što će se videti "po šetalicama", kako je rekao predsednik organizacije Narodna pravda Nenada Radovanović.

"Mi u Savez za Srbiju vidimo jedinog partnera", rekao je Nenad Radovanović, sa kojim su bili i predstavnici Evropskog pokreta Srba sa Kosovo, predstavnici protesta jedan od pet miliona održanih na Kosovu, Otadžbine i drugi.

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju, Dragan Đilas rekao je, povodom izjave ministra finansija Siniše Malog da će i dalje vređati Đilasa iako je kažnjen zbog toga, kako podnošenje tužbi ipak ima smisla jer će novac od kazne otići u humanitarne svrhe.

"To je jedina korist od predstavnika ove vlasti, oni samo uzimaju a ništa ne daju Srbiji", rekao je Đilas, navodeći da će nastaviti sa podnošenjem tužbi zbog iznetih laži o njemu, kao i da ih je do sad podneo oko pedeset.

Predstavnici Saveza za Srbiju osudili su saopštenje sa kolegijuma ministarstva odbrane i vojnog vrha kao "skandalozno" jer je to, kako je rekao Obradović, pokušaj instrumentalizacije vojske kako bi se obračunala sa opozicijom.

On je rekao da razmišlja da podnese krivičnu prijavu zbog toga.

Funkcioner Narodne stranke, nekadašnji načelnik Generalštaba vojske, Zdravko Ponoš je istakao da građani ne izvode državne udare, već da su na takvom putu oni koji su "kidnapovali" institucije, kao i da se radi o pokušaju zloupotrebe vojske.


Izvor: Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa