11. april 2019.11. apr 2019.
Blic: Šešelj nam uzalud preti, nećemo se povući pred huljom

Blic: Šešelj nam uzalud preti, nećemo se povući pred huljom

U pretećem i primitivnom tonu, haški osudjenik kome je sudjeno zbog raspirivanja mržnje i podsticanja ratnih zločina, Vojislav Šešelj, sada je zapretio Blicu, glavnom i odgovornom uredniku Predragu Mihajloviću i direktoru Veselinu Simonoviću, uporedivši pritom Blic sa Dnevnim telegrafom ubijenog Slavka Ćuruvije, piše Blic u današnjem broju.

Šešelj preti Blicu, navodi se u tekstu, zato što taj list beskompromisno vodi borbu protiv svega što predstavljaju on i njegova retrogradna politika i nasilnička ideologija usmerena isključivo ka podstrekivanju zla u ovom društvu.

"Najprljaviji", "najpokvareniji", samo su neki od epiteta koje je Šešelj u svom poslednjem obračunu, započetom na Tviteru, zalepio Blicu.

Šešelj je verovatno iznerviran naslovnom stranom dan ranije, na kojoj se, kako se navodi u tekstu, našao zahvaljujući umobolnim pretnjama poslanici Aleksandri Jerkov i jasnim zahtevom Blica da država takvom siledžijstvu stane na kraj.

Blic očito vrlo ozbiljno žulja osuđenog ratnog zločinca, zbog toga što, poručuju te novine, uporno skreće pažnju na to koliko je njegovo delovanje opasno, ali i na sve gadosti, prozivke i uvrede koje bez sankcija seje u javnoj sferi, insistirajući upravo na tome da je reč o haškom osuđeniku.

Međutim, ono što je najtužnije, piše dalje Blic, jeste što sve ovo prolazi bez ikakvih posledica i što oni koji treba da reaguju, pre svih institucije države, ostaju neme na Šešeljeve "ispade".
Izvor: Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa