11. april 2019.11. apr 2019.
Vučić i Haradinaj 29. aprila kod Merkelove

Vučić i Haradinaj 29. aprila kod Merkelove

BEOGRAD, 11. aprila 2019. (Beta) - Srpski predsednik i premijerka, kao i predstavnici Kosova, trebalo bi da se sastanu u Berlinu 29. aprila na poziv Nemačke i Francuske, a jedna od tema biće i dijalog Beograda i Prištine, piše današnji Blic.

Aleksandar Vučić, Ana Brnabić, Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, ali i drugi učesnici biće u glavnom gradu Nemačke radi "neformalne razmene ideja", navodi se u tekstu i dodaje da, kako Blic saznaje, lista zvanica je poduža i ne odnosi se samo na predstavnike Beograda i Prištine, već na lidere iz celog regiona, ali i evropske administracije.

Prema spisku u koji je Blic imao uvid, na sastanak su pozvani i hrvatski i makedonski premijeri Andrej Plenković i Zoran Zaev, kao i albanski premijer Edi Rama, zatim crnogorski predsednik Milo Đukanović, predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić i slovenački premijer Marjan Šarec.

Takođe, pozivnica je stigla i na adresu predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera i šefice evropske diplomatije Federika Mogerini.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa