13. april 2019.13. apr 2019.
Trifunović: Tužan momenat što smo posle 20 godina na protestu, ne očekujte rezultate danas ili sutra

Trifunović: Tužan momenat što smo posle 20 godina na protestu, ne očekujte rezultate danas ili sutra

(Beta) - Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je danas da je "tužan momenat" to što je posle 20 godina opet na protestu protiv vlasti i poručio okupljenima u Beogradu da ne očekuju rezultate danas ili sutra, te da će ih možda biti tek za dve godine.
Trifunović je okupljene na protestu "Svi kao jedan - Jedan od pet miliona" pozdravio rečima "zdravo uličari i dokoni ispijači espresa", kako demonstrante naziva vlast.

"Mi 27 godina na ulici branimo svoje dostojanstvo, pokušavamo na ulici da stvorimo svoju državu, jer oni očigledno ne znaju šta je to država i šta je narod", rekao je Trifunović.

"Ovo će ovde da stane, to vam ja obećavam, ovo je poslednja ulica", poručio je on.

Prema njegovim rečima, prvi i osnovni zadatak okupljenih na protestu je da prošire talas slobode i da promene poznanike koji su nepoverljivi.

"Dostojanstvo u Srbiji danas košta 1.000 dinara, reći ću vam, dostojanstvo nema cenu", kazao je on i dodao da su okupljeni "branitelji Srbije i najveće patriote".

On je opštužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da deli društvo na "sluge kojima gospodari i one koji misle svojom glavom" i dodao da je to "okupatorska politika".

Trifunović je kazao da će vlast Vučića pasti i da građani "sede kod kuće i jedu kokice, jer će njegovi da ga izdaju".

"Ovu bitku ćemo svi zajedno da dobijemo, svi smo jednaki pres Ustavom Srbije. Dosta podela, nema prve i druge Srbije, sere mi se od druge Srbije, jedna je Srbija", poručio je Trifunović.

Prema njegovim rečima, građani ne pristaju na to da "roditeljstvo bude privilegija premijerke i nekih bliskih vlasti", jer to nije, kako je kazao država, pravo i sloboda.

Govoreći o ministru odbrane Aleksandru Vulinu, Trifunović je kazao da Vulin sramoti srpsku vojničku uniformu.

"Ti nesrećni, lažni gušteru sa kursom vojske od 15 dana, ti sramotiš slobodarsku uniformu, ti se sad njoj podsmevaš i oduzimaš joj čast i pri tom ti crtaš mete po građanima koje bi trebalo da braniš", rekao je Trifunović.

On je kazao da će se "do krvi" boriti za lustraciju, te da svako ko sedne u "istu sobu sa bio kojim činiocem ove vlasti za mene je naveći neprijatelj od tog trenutka".

"Nema kompromisa, nema Rasima Ljajića, Čedomira Jovanovića, Ivice Dačića, Nenada Čanka, nema, više vas neće btiti, nestaćete kao drek na vetru ja vam to obećavam", poručio je on.

Pročitano je pismo organizatora poretesta "Jedan od pet miliona" u kome se traži od Vučića da saopšti svoj plan za Kosovo.

"Mi smo adresa, ne Brisel, ne Vašington, ne Moskva, ne Berlin, ne Priština, sa nama pričaš o tome", navodi se u pismu.

U pismu je upitano zašto takse za uvoz srpske robe uvodi Vlada Kosova u kojoj sede "tri Vučićeva ministra".

"Vučiću, instalirao si svoje kriminalce koje nazivaš zaštitnicima Srba, one od kojih pošteni Srbi beže i stide se", navodi se.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa