13. april 2019.13. apr 2019.
Kovačević: Ovo je borba koju ne možemo izgubiti

Kovačević: Ovo je borba koju ne možemo izgubiti

(Beta) - Dramski pisac Siniša Kovačević ocenio je danas, na skupu "Jedan od pet miliona" ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, da je u toku borba koja se ne sme i ne može izgubiti jer je reč o borbi za čast i obraz Srbije.

"Podignite zastave. Sa tim zastavama i sa ovakvim ljudima ne bojte se ničega. Sada ste dobili lekciju iz života, iz hrabrosti, iz čestitosti i neustrašivosti. Ako se jedan drugi neustrašljivac sada pojavi i počne da viče na vas, ne bojte se. Bežite samo ako pokuša da bude duhovit", rekao je on.

Kovačević je dodao da kolektivno ludilo koje je zavladalo mora da se leči potrebom da se za Srbiju živi i da svako otadžbini ponudi ono najbolje što ima.

Bivši pripadnik Vojske Jugoslavije koji se 1999. godine borio na Košarama Vojkan Mladenović rekao je da je danas odbio da na binu izađe sa trobojkom u rukama jer on tu zastavu uvek nosi u svojim grudima i u srcu.

"Zamislite maj 1999. godine, počinje borba. Pucaju oni, pucamo mi. Ginemo mi, ginu i oni, teče krv. Probajte da zamislite jauke i patnje mladih ljudi... E sada zamislite jedan salon nameštaja. Svega ima, lepog nameštaja, zavesa i tepiha. I zamislite čoveka koji, kada teku reke krvi niz Juničke planine, bira tepihe i nameštaj i sve što je potrebno za novi stan. Ja sam čovek koji zna da prašta, ali njemu ću reći: 'Zlotvore, sve mogu da ti oprostim, ali zavese dok su ginuli ljudi ti neću oprostiti. Živela slobodna i moderna Srbija", rekao je Mladenović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa