13. april 2019.13. apr 2019.
Počela protestna šetnja u Beogradu

Počela protestna šetnja u Beogradu

(Beta) - Učesnici skupa "Jedan od pet miliona" krenuli su oko 17.30 časova u protestnu šetnju do Vlade Srbije, nakon čega će se preko Trga Slavija ponovo vratiti do Doma Narodne skupštine, gde će se obratiti lideri opozicije.

Skup je počeo oko 15.20 a govorili su profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić, bivši sudija Ustavnog suda Zoran Ivošević, novinar Srđan Škoro, glumac i lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, dramski pisac Siniša Kovačević i drugi.

Prostor ispred Skupštine Srbije bio je u potpunosti ispunjen od fontane na Trgu Nikole Pašića do Glavne pošte. Ispunjen je bio i početak Bulevara kralja Aleksandra, kao i Ulica kneza Miloša u visini Pionirskog parka.
Ljudi su se rasporedili i u Pionirskom parku, uglavnom po pešačkim stazama, kao i ispred Skupštine grada.

Saobraćaj u Takovskoj je zaustavljen, kao i u Bulevaru kralja Aleksandra i ispred Skupštine Srbije, do Terazijskog tunela.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se na protestu "Jedan od pet miliona" okupilo "između 7.300 i 7.500" ljudi.

"Iz čitave Republike Srbije na skupu je prisutno između 7.300 i 7.500. Tačan broj Ministarstvo unutrašnjih poslova će saopštiti u narednim satima", navelo je to Ministarstvo.


Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa