13. april 2019.13. apr 2019.

Zahtevi protesta- zajednička komisija za fer izbore, novi sastav REM i izbor rukovodstva RTS i RTV

(Beta) - Na protestu "Svi kao jedan - Jedan od pet miliona" pročitani su danas zahtevi za formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i izbor tehničkog i uređivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.
Navedeno je da sastav REM-a mora biti "na ravnopravnim osnovama" po broju predstavnika vlasti i opozicije.

"Uslov je i izbor tehničkog rukovodstva i uređivačkog kolegijuma informativnog programa RTS i RTV koji bi u prelaznom periodu činile nestranačke ličnosti koje bi delegirala vlast i opozicja", navodi se.

Pročitano je da su predstavnici protesta "Jedan od pet miliona" spremni za razgovor sa nadležnim organima i da će u narednim danima delegirati predstavnike za sve tri predložene radne grupe.

"Za pokretanje dijaloga odredili smo ne samo predstavnike opozicionih stranaka već i predstavnike sturkovnih udruženja", poručeno je sa skupa.

Demonstranti su posle pročitanih zahteva krenuli u šetnju ka zgradi Vlade Srbije i Slaviji.

"Slobodna Srbijo, i danas smo pokazali da smo dostojanstveni, slobodni, civilizovani. Hajde sada da pokažemo ponovo u Beogradu da je Beorgad svet i neka ceo svet vidi koliko nas danas ima", poručeno je pre same šetnje.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa