13. april 2019.13. apr 2019.

Završena protestna šetnja, očekuje se obraćanje lidera opozicije

(Beta) - Protestna šetnja učesnika skupa "Jedan od pet miliona" završena je večeras oko 18.30 ispred Doma Narodne skupštine a ranije je najavljeno da će se sa bine obratiti opozicioni lideri.

Na čelu kolone nalazi se transparent "Svi kao jedan - Srbija" koju nose lideri opozicije.

Šetnja je počela oko 17.30 a učesnici su prošli pored Vlade Srbije, preko Trga Slavija i Beogradske ulice došli ponovo do Trga Nikole Pašića.

U trenutku kada je čelo kolone bilo na uglu Resavske i Nemanjine ulice, začelje kolone je bilo na raskrsnici Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra.

Skup je počeo oko 15.20 a govorili su profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić, bivši sudija Ustavnog suda Zoran Ivošević, novinar Srđan Škoro, glumac i lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, dramski pisac Siniša Kovačević i drugi.

Prostor ispred Skupštine Srbije bio je u potpunosti ispunjen od fontane na Trgu Nikole Pašića do Glavne pošte. Ispunjen je bio i početak Bulevara kralja Aleksandra, kao i Ulica kneza Miloša u visini Pionirskog parka.
Ljudi su se rasporedili i u Pionirskom parku, uglavnom po pešačkim stazama, kao i ispred Skupštine grada.

Saobraćaj u Takovskoj je zaustavljen, kao i u Bulevaru kralja Aleksandra i ispred Skupštine Srbije, do Terazijskog tunela.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se na protestu "Jedan od pet miliona" okupilo "između 7.300 i 7.500" ljudi.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa