Info

13. april 2019.13. apr 2019.
Stefanović: Zahtevi opozicije su smešni

Stefanović: Zahtevi opozicije su smešni

(Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da ne želi nikoga da vređa ali da su "smešni" zahtevi koje je opozicija iznela na skupu "Jedan od pet miliona" u Beogradu.

"Što se tiče političkih poruka, predsednik (Aleksandar Vučić) će se izjasniti, kao i stranački organi Srpske napredne stranke i drugih stranaka. Ja ne želim nekoga da uvredim, ali ti zahtevi su smešni. To nema neko utemeljenje ni u snazi ni u realnosti niti u bilo čemu drugom", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Na protestu "Svi kao jedan - Jedan od pet miliona" ranije danas su pročitani zahtevi za formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije i izbor tehničkog i uređivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

Stefanović je rekao da je na skupu učestvovalo najviše između 7.300 i 7.500 ljudi, a da je u šetnji učestvovalo nešto više od 5.000.

"Nakon govora učesnika broj je krenuo da se osipa, a masovnije su počeli da odlaze nakon govora (lidera PSG) Sergeja Trifunovića", rekao je on.

Stefanović je negirao da je policija na bilo koji način uticala na broj ljudi koji su se okupili u Beogradu i dodao da su to sve lažne optužbe na račun MUP-a.

"Policija nije zaustavila nijedan autobus niti kombi sa putnicima. Ni jedan jedini. Ni jedan voz nije zastao ili usporio ni zbog tehničkog kvara. Svako ko je želeo da dođe u Beogradu mogao je da to učini i imao je mogućnost", rekao je on i naveo da je čitav period pred skup u Beogradu bio ispunjen takvom kampanjom.

Odgovarajući na optužbe za prisustvo policije u zgradi Skupštine Srbije, Stefanović je rekao da je policija to učinila u skladu sa zakonom i zahtevom koji je stigao iz skupštine, tim pre što policija i inače stalno obezbeđuje tu zgradu.

On je rekao da su policajci bili tamo da bi sprečili eventualno nasilje i spaljivanje te zgrade, ali da nikome nisu smetali da normalno rade u Skupštini.

Ministar je rekao da dok je on na čelu MUP-a više niko neće moći da upada u instutucije niti će dozvoliti bilo kakvo nasilje.

"Neće više upadati u skupštinu, neće krasti slike i nameštaj, niti će da tuku žene, poslanike, zaposlene ili novinare", rekao je on.

On je ponovio da je Vučić planirao da se obrati nakon skupa opozicije ali da je odustao kada je video da je broj prisutnih svega oko 7.500.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa