15. april 2019.15. apr 2019.
Odluka stručnog žirija festivala „Pozorišno proleće“

Odluka stručnog žirija festivala „Pozorišno proleće“

Nakon sedam dana ozbiljnih i raznovrsnih pozorišnih događaja, rukovodeći se kriterijumom kreativne minucioznosti u umetničkom radu, žiri u sastavu Karpo Godina (predsednik), Nikola Ristanovski i dr Petar Kaukov je jednoglasno doneo sledeće odluke:

Žiri dodeljuje sledeće nagrade:

Nagrada za mladu glumicu Danici Grubački za ulogu Marijane u predstavi „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Nagrada za kreativna glumačka ostvarenja u tandemu Ljubomiru Bandoviću i Neli Mihailović za uloge Ilije i Danice Čvorović u predstavi „Balkanski špijun“ u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu.

Nagrada kompozitoru Vladimiru Pejkoviću za muziku predstave „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Nagrada za najbolju žensku ulogu Hani Selimović za ulogu Dorine u predstavi „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Nagrada za najbolju mušku ulogu Saši Torlakoviću za ulogu Tartifa u predstavi „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Nagrada za najbolju režiju Igoru Vuku Torbici za predstavu „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Nagrada za najbolju predstavu u celini predstavi „Tartif“ po motivima originalne Molijerove drame, autor i reditelj – Igor Vuk Torbica, scenografija – Andreja Rondović, kostimografija – Jelisaveta Tatić Čuturilo, kompozitor – Vladimir Pejaković, u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Novinarski žiri 4. Teatarskog festivala ''Pozorišno proleće'' u sastavu: Teofil Pančić, Aleksandra Ćuk i Gordana Manjenčić, posle sedam odgledanih predstava u zvaničnoj konkurenciji festivala,

Doneo je odluku da se Nagrada Zalog za budućnost dodeli


glumici Marti Bjelici
koja u impresivnom sadejstvu sa svojim koleginicama briljira u ulozi mlade Petrije, možda i najtežem glumačkom zadatku u predstavi ''Petrijin venac '' , Ateljea 212 i

glumcu Joakimu Tasiću
za izuzetno komičarsko ostvarenje u veoma zahtevnoj i stilski rizičnoj ulozi Simeona Njegovana u predstavi ''Korešpodencija'' , Zvezdara teatra.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa