16. april 2019.16. apr 2019.

Počeo kolegijum Skupštine Srbije, bez prisustva dela opozicije

(Beta) - U Skupštini Srbije počeo je danas oko 10 časova kolegijum kome ne prisustvuju predstavnici dela opozicije.
Na kolegijum su osim predstavnika vladajuće većine došli zamenica šefa poslaničke gurpe Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta i šef poslaničke grupe LDP- LSV-SDA Čedomir Jovanović.
Sednici prisustvuju predstavnici vladajućih partija - Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Jedinstvene Srbije, Socijademokratske partije Srbije, Saveza vojvođanskih Mađara i Pokreta socijalista.
Šefica opozicione poslaničke grupe Stranke moderne Srbije Tatjana Macura rekla je novinarima u parlamentu pre početka kolegijuma da i pored prvobitne najave da će njena poslanička grupa ići na sastanak to ipak neće učiniti jer su posle protetsa zahtevi građana i opozicije izvrgnuti ruglu što je nedopustivo.
Ona je navela da i dalje misli da dijalog treba da postoji i da se vodi u institucijama sistema i kako Poslovnik o radu nalaže.
"Jesmo za dijalog, ali u okviru sistema, a ne na ovakav način da se izruguju građani i opozicija koji imaju pravo da iskažu svoje nezadovoljstvo i iznesu zahteve", rekla je Macura.
Predsednica parlamenta Maja Gojković pozvala je sve poslaničke grupe na dijalog kako bi se dogovorili o predstojećem radu, najavljujući u narednom periodu raspravu u parlamentu o zakonu o zaduživanju u švajcarskim francima, Tijaninom zakonu koji predviđa doživotan zatvor za ubice dece i trudnica, kao i raspravu o pitanju Kosova i Metohije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa