18. april 2019.18. apr 2019.
Koraci u pravom smeru
SLOBODAN MITROVIĆ, TRENER BK "MAČVA"

Koraci u pravom smeru

Četvrt veka Slobodan, Sloja, Mitrović je u trenerskom poslu. Nažalost, veći deo od dve i po decenije, nekada trofejni i uvek popularni sport bio je u silaznoj putanji. Nigde to nije bilo vidljivije nego u izostanku velikih međunarodnih ostvarenja.
-Mislim da su bar dve generacije boksera izgubljene usled lošeg rada u Savezu. Teško je i pobrojati sve probleme, no vreme ne možemo vratiti. Ipak, sada sve deluje mnogo bolje, od dolaska Nenada Borovčanina, podignut je rad na mnogo viši nivo, čini mi se da je naš sport cenjeniji, uslovi za rad su bolji i uveren sam u kontinuitet rezultata. U Pirotu, iako nije blizu, na Prvenstvu za mlađe kategorije se okupilo 200 boksera, više nego ranije – ističe nekadašnji bokser i dugogodišnji trener Bokserskog kluba MAČVA.
Ko čini novu generaciju našeg boksa koja bi mogla da ostvari zapažene rezultate?
-Ponosno možemo reći da mi u našem gradu imamo predvodnike. Rezultati na Evropskom za juniore su to pokazali. Semiz i Omer su predvodnici nove generacije koja može doneti i seniorska odličja, nova olimpijska postolja. Sa njima radi odličan stručni štab, Vasiljević Durunga je pravi izbor za selektora i već sada su vidljivi uspesi.
Sa Semizom Aličićem radite gotovo deceniju. Šta ga izdvaja i čini da ostvaruje vrhunske rezultate na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni?
-Semiz ima bokserski gen, ima talenat, ali zna i kako da ga iskoristi. Vredan je momak, voli, uživa u boksu i razume značaj treninga. Posvećenost mu omogućava i da živi za boks i da ne zanemaruje školu, što u zbiru donosi uspeh. Svaka nova medalja ga inspiriše da radi još više, a to je ključno.
Uz Aličića, ko još u MAČVI obećava u budućnosti?
-Rade Joksimović je već seniorski reprezentativac, a dolaze: Malešević, Milošević, Gligorić, Mile Jovanović. Mila su u finalu Prvenstva u Pirotu jako oštetili, što su i priznali kasnije. Nastupom je zaslužio zlato.

Opširnije u štampanom izdanju...
D. B.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa