18. april 2019.18. apr 2019.
UNS: Tužilaštvo da otkrije ko stoji iza pretnji i uvreda istraživačkim novinarima

UNS: Tužilaštvo da otkrije ko stoji iza pretnji i uvreda istraživačkim novinarima

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatrašilo je danas od Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da utvrdi ko stoji iza montiranog snimka sa uvrdljivim sadržajem, objavljenog na Tviteru, u kojem se istaživački mediji i novinari označavaju kao izdajnici i strani plaćenici i da pokrene postupak protiv odgovornih.

U saopštenju se navodi da su u UNS-u zaprepašćeni uvredljivim sadržajem video klipa.

Podseća se da je na Tviter profilu "Natalija Dugonjić" objavljen video klip u kome se novinar BIRN-a Slobodan Georgiev, ali i BIRN, CINS i KRIK označavaju kao "izdajnici" i "plaćeni za pljuvanje Vučića".

UNS je zabrinut i zbog učestalih uvreda istraživačkim novinarima na portalu Istraga, čije su posledice pretnje na društvenim mrežama novinarkama Sanji Kljajić, Vanji Djurić i Mileni Popović.

Iz UNS-a ističu da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara, ali da je neprihvatljivo da se nezadovoljstvo iskazuje pretnjama, napadima i uvredama.

UNS poziva novinare, medije, učesnike u političkom životu, kao i celokupnu javnost da civilizovano raspravljaju o svemu što je sporno u sadržaju medija i da se obraćaju za to formiranim samoregulatornim i regulatornim telima.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa