19. april 2019.19. apr 2019.
Sa Kosova krenulo 155 autobusa na miting u Beograd

Sa Kosova krenulo 155 autobusa na miting u Beograd

KOSOVSKA MITROVICA, 19. aprila 2019. (Beta) - Jutros je ka Beogradu na miting "Budućnost Srbije" sa severa Kosova krenulo oko 70 autobusa, a sa čitave teritorije Kosova oko 155.

Mnogi su krenuli kombi prevozom ili svojim automobilima, pa u Srpskoj listi procenjuju da bi na miting trebalo da stigne oko 7.500 građana.

Prema saznanjima sa terena, autobusi različitih prevoznika među kojima su i vlasnici Albanci južno od Ibra, više puta su se zaustavljali kako bi formirali kolonu i zajedno stigli u Beograd.

Iz Srpske liste kažu da je interesovanje za odlazak na miting bilo veliko, ali da je broj onih koji su planirali da putuju za Beograd juče značajno smanjen.

Sve škole, javne i zdravstvene ustanove u severnom delu Kosovske Mitrovice rade bez problema ali je vidljivo manje prisustvo gradjana i automobila na ulicama severa Kosova.

Miting "Stop nasilju" biće održan u 18 sati na platou kod Doma Narodne skupštine, a najavljeno je obraćanje premijerke Srbije Ane Brnabić, ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika i ministra spoljnih poslova Madjarske Petera Sijartoa.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa