Info

20. april 2019.20. apr 2019.
Protesti "1 od 5 miliona" održani u Užicu, Valjevu, Nišu i Šapcu

Protesti "1 od 5 miliona" održani u Užicu, Valjevu, Nišu i Šapcu


Protesti "Jedan od pet miliona" održani su sinoć u Užicu, Valjevu, Nišu i Šapcu, a učesnici su zatražili slobodne izbore, medije i institucije.

Užičanima okupljenim na platou ispred Gradske kuće govorili su poslanici Aleksandra Jerkov i Balša Božović.

"Nas će uvek biti više bez obzira koliko autobusa Aleksandar Vučić dovukao u Beograd", poručila je Jerkov i dodala da su ciljevi protesta – slobodni izbori, mediji, institucije i građani. Božović je rekao da je u Užicu mnogo više slobodnih ljudi nego u Beogradu gde su naterani i poniženi.

Sa protesta u Valjevu, pod nazivom "Valjevo bez straha", poslata je poruka da građani koji su protiv vlasti, nisu neprijatelji države i da ne dozvoljavaju da ih vlast deli i svađa.

Poslanik i bivši predsednik opštine Vrbas Milan Stanimirović rekao je da se šetnjama i protestima mora ići putem borbe za pravdu, demokratiju, slobodu i za slobodne i demokratske izbore.

U Šapcu je protest održan 14. put, a građani su, izražavajući nezadovoljnostvo radom aktuelne republičke vlasti, rekli da "gledaju samo u svoje dvorište i imaju zajednički cilj od kojeg neće odustati". Pre protestne šetnje, okupljenima su se obratili Salko Karadarević i Savo Manojlović iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Protest je održan i u Nišu, a organizatori, predstavnici Pokreta mladih "Za Niš bez straha", kazali su da nakon uskršnjih praznika neće biti okupljanja na trgu, već će borbu protiv aktuelne vlasti nastaviti tribinama i postavljanjem štandova.
Izvor:N1

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa