21. april 2019.21. apr 2019.
Objavljena imena eksperata za pregovore o medijima i izborima

Objavljena imena eksperata za pregovore o medijima i izborima



Na skupu "Jedan od pet miliona - Svi kao jedan" u Beogradu pročitana su imena vanstranačkih eksperata koji bi činili tim za pregovore o "oslobađanju medija" i stvaranju uslova za "fer i poštene izbore".

Obraćajući se okupljenim grđjanima kod Terazijske česme, glumac Branislav Lečić kazao je da su članovi ekspertskog tima profesori Čedomir Čupić, Dušan Vučićević, Snježana Milivojević, Jovanka Matić, politikolog Boban Stojanović, reditelj Srdjan Dragojević, novinar Vukašin Obradović i sociolog Zoran Gavrilović, a da će im pomoć pružiti i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Podsećajući da je na prošlom opozicionom skupu u Beogradu upućen zahtev za formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i izbor tehničkog i uređivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine, Lečić je najavio da će protesti biti nastavljeni "do pobede".

"Nema povlačenja pred izdajom, predajom, lažima, pred kršenjem Ustava. Pobedićemo gandijevski, sa probudjenom svešću, jedan uz drugoga, bez obzira na veru i naciju. Pobedićemo nenasilnim protestima, samo treba da izdržimo jer laž ne može da prodje", rekao je Lečić.

On je predsednika Srbije Aleksandra Vučića uporedio sa rumunskim dikatorom Nikaleom Čaušeskuom, optužujući ga da "želi da podeli građane, nas protiv nas" i da želi nasilje.

Komentarišući sinoćnji miting u Beogradu na kom je govorio predsednik Srbije, Lečić je rekao da je to bio "oproštajni cirkus Aleksandra Vučića".

Posle Lečićevog obraćanja, učesnici skupa uputili su se ka zgradi RTS-a u Takovskoj ulici. Na čelu kolone građani nose veliki transparent "Svi kao jedan - Srbija" a u ulicama kojima se kreću, saobraćaj je obustavljen
Izvor: Beta

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa