22. april 2019.22. apr 2019.
Dan grada Šapca

Dan grada Šapca

Nizom manifestacija Šabac obeležava Dan grada, u znak sećanja na 22. april 1867. godine, kada je turska vojna posada napustila Šabac. Time je označen kraj više od tri veka duge vladavine osmanskog carstva, na prostoru Šapca i njegove okoline.

Svečana akademija biće održana u dvorištu Gradske kuće, u 18 časova, a na njoj će biti uručeni ključevi grada ovogodišnjim dobitnicima Aprilskih nagrada.

Fudbalski klub "Mačva" i prim. dr Stevan Stanković, neuropsihijatar, dobitnici su nagrade za Ukupan razvoj i promocija grada Šapca.

U kategoriji Razvoj demokratskih vrednosti i poštovanje ljudskih prava i sloboda nagradu je dobio novinar portala "Žig info" Milan Jovanović.

Aprilska nagrada u kategoriji Razvoj sela, poljoprivrede i mesnih zajednica kao središta odlučivanja ljudi i poboljšanja uslova života i rada, pripala je Mesnoj zajednici "Zminjak-Skrađani".

Povodom Dana grada, u galeriji Biblioteke šabačke, otvorena je izložba "Moj grad, moja priča", na kojoj su prikazane knjige i razglednice o našem gradu koje se čuvaju u fondu Biblioteke, kao i putopisi o Šapcu.

Narodni muzej pridružuje se proslavi Dana grada predavanjem, "Predaja gradova 1867", večeras, u 19 časova.

U Šabačkom pozorištu, od 20 časova, biće izvedena predstava "Pretposlednja panda ili statika". Ulaz je besplatan, ali je neophodno preuzeti karte na biletarnici.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa