22. april 2019.22. apr 2019.
Dodeljene nagrade Grada Šapca

Dodeljene nagrade Grada Šapca

U okviru obeležavanja Dana grada Šapca, u dvorištvu Gradske kuće uručene su tradicionalne godišnje nagrade. Ovogodišnji laureati su Mesna Zajadnica "Zminjak - Skrađani",Fudbalski klub Mačva, prim. dr Stevan Stanković, neuropsihijatar, i novinar portala ,,Žig info” Milan Jovanović.


Pozdravljajući nagrađene i goste na svečanosti, gradonačelnik Šapca Nebojaša Zelenović je povodom dana kada je pre 152 godina naš grad oslobođen od Otomanske imperije, rekao da "imamo slobodu da ovaj grad i sebe u njemu oblikujemo po visokim moralnim standardima i sami stvaramo svoj put".
- I kao grad – a Šabac je, ne zaboravimo, danas jedini veliki grad u Srbiji u kome se čuje drugačiji politički glas – i kao pojedinci, ljudi i građani koji misle i delaju slobodno. Živimo u zemlji u kojoj je ukinut prostor za javnu debatu, gde vlast zatire i samu ideju o dijalogu, gde nema slobode medija, ni mogućnosti da se slobodno iskažu misli i ideje. Ova vlast je stvarila društvo u kom se osećaj građanske i ljudske odgovornosti smatra nacionalnom izdajom - istakao je Zelenović.

On je naglasio da pobunjena Srbija zahteva da se oslobode mediji i prvi put posle dugih sedam godina - slobodno glasa!
- Mi u Šapcu znamo da normalan život podrazumeva odsustvo straha, pravo na mišljenje, pristojnost u komunikaciji i poštovanje sagovornika. Zato se borimo i negujemo dijalog, sučeljavamo mišljenja i svakodnevno otvaramo prostor za slobodu govora i odlučivanja - zaključio je gradonačelnik Šapca.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa