24. april 2019.24. apr 2019.
Male olimpijske igre

Male olimpijske igre

Posle mališana iz šabačkih vrtića, na parketu hale "Zorka" danas su se predstavili i mali sportisiti iz mlađih razreda osnovnih škola. Svoje reprezentacije na Gradsko i Okružno prvenstvo u Malim olimpijskim igrama dovelo je 14 osmoletki iz našeg grada i oklonih opština. Đaci su se nadmetali u poligonima spretnosti prilagođenim za njihov uzrast, odnosno popularnoj igri "Između dve vatre".

Učesnike su pozdravili predsednik Sportskog saveza Šapca Veselin Vuković i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.



-Sport nas uči životu, a sa igrom, kao osnovom svakog sporta nikada nije prerano početi. Ponosan sam kada iz godine u godinu, na ovakvim manifestacijama vidim sve više mališana i kada znam da se mnogo vas bavi nekim od sportova. Uveren sam da je to pravi put. Nemojte tugovati kada izgubite, svaki poraz neka bude motiv da trenirate više i nikada ne zaboravite da se radujete i da uvek stičete što više novih drugara, jer istinsko bogatstvo su ljudi - istakao je predsednik SSŠ Veselin Vuković.

-Ovo je najlepša slika koju možemo poslati iz našeg grada. Svi volimo vrhunski sport, no najveći preduslov vrhunskih rezultata je masovni, školski sport, jer pravo mesto za sport i jesu škole. Čestitamo svima na programu "Rasti zdravo - sport u škole", jer mesovni sport najmlađih, ukrašen radošću, druženjem i igrom je suština sporta i zdravog odrastanja - dodao je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa