24. april 2019.24. apr 2019.
Kad monahinje gaje marihuanu

Kad monahinje gaje marihuanu

Tri monahinje iz Kalifornije opredelile su za za veoma unosan posao. Same uzgajaju i prodaju marihuanu, što im na godišnjem nivou donosi zaradu od skoro milion dolara.
Ceo projekat započela je sestra Kejt Miusen pre sedam godina sa samo 12 biljaka. Danas, posao cveta i zajednica monahinja se nada da će i dalje širiti svoje lekovito carstvo marihuane.
Časne sestre koriste kanabidiol proizvode koje uključuju razne meleme i ulja, kako bi njima tretirale sve od epilepsije do raka. Tvrde da su do sada izlečile osam ovisnika.

„Radile smo sa nekoliko ovisnika o alkoholu, duvanu ili nekoj vrsti droge. Uspele smo da ih izlečimo i svi se osećaju mnogo bolje. Uspešnije smo nego organizacija anonimnih alkoholičara“, ističe sestra Kejt.

Sestra Kejt, koja je pre no što se zamonašila bila visoko pozicionirani rukovodilac u vazduhoplovnoj kompaniji, marihuanu naziva predivnom biljkom koja leči na poseban način.
Međutim, naglašava da im problem i dalje predstavlja rigidna zakonska regulativa i ilegalni trgovci narkoticima koji ih ometaju u njihovom naumu.

O ovim neobičnim monahinjama, reditelj Rob Rajan je snimio dokumentarac koji je premijerno prikazan 20. aprila na dan obeležavanja Međunarodnog dana marihuane. Reditelj se nada da će ovaj iskreni dokumentarac ganuti gledaoce.

„Mislim da bi trebalo više da sarađujemo sa Holivudom jer ćemo preko njega najlakše i najbrže dopreti do celog sveta“, zaključuje sestra Kejt.
Spremaju se i za oštrije političke akcije. Planiraju da protestuju protiv privilegija koje crkvi dozvoljaju da ne prijavljuje zlostavljanje.

Reditelj Rob Rajan ističe da borba sestre Kejt da promeni industriju marihuane iz „industrije opijata u industriju isceljenja“ iskrena i autentična.

Izvor: RTS

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa