9. maj 2019.9. maj 2019.
Šabac je čist i lep
DRAGOLjUB ZAMUROVIĆ, JEDAN OD NAJPOZNATIJIH SRPSKIH FOTOGRAFA

Šabac je čist i lep

Rodom iz Niša, dobitnik brojnih nagrada, autor monografija štampanih širom sveta. Arhitekta po obrazovanju, član ULUPUDS-a čije su fotografije objavljivane u "Tajmu", "Njuzviku", "Njujork tajmsu", "Šternu", "Figaro magazinu", "Nacionalnoj geografiji"... Poslednjih meseci se penje po beogradskim krovovima i slika proteste
Nedavno je Šabac posetio jedan od najpoznatijih, a mnogi kažu i najpriznatijih, srpskih fotografa Dragoljub Zamurović.
Rodom iz Niša, dobitnik brojnih nagrada, autor monografija štampanih širom sveta. Arhitekta po obrazovanju, član ULUPUDS-a čije su fotografije objavljivane u "Tajmu", "Njuzviku", "Njujork tajmsu", "Šternu", "Figaro magazinu", "Nacionalnoj geografiji"... Njegova fotografija se našla na naslovnoj strani magazina "Lajf". U Šapcu ga je oduševila lepota grada, ali i čistoća. Posebno su mu bile zanimljive bandere.
- Odmah sam uslikao šabačke bandere. Iznenadio sam se kako su čiste. Kod nas u Beogradu nemamo čistih bandera. Sve su izlepljene svime i svačime. Odmah sam se latio foto aparata i slikao ih sa namerom da šabačke bandere uporedim sa beogradskim - kaže Zamurović.
Poslednjih meseci, Zamurović fotografiše proteste u Beogradu. Penje se na svakojake krovove i sa njih ovekovečava nešto što će jednog dana birti istorija.
Opširnije u štampanom izdanju.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa