9. maj 2019.9. maj 2019.
Nova odbojkaška avantura
DRAGAN MIHAILOVIĆ - POZDRAV ŠAPCU I „GLASU“ IZ INDIJE

Nova odbojkaška avantura

Odbojka dugo u ekspanziji. Prethodne godine startovala prva profesnionalna liga. Angažman zasluga Vladimira Grbića.Stranci za unapređenje tehničko-taktičkih predispozicija. Prvi izazov Kup Azije
Indija, ekonomska sila, mnogoljudna nacija, u sportskom smislu izaziva respekt u kriketu, hokeju na travi, badmintonu, nekim individualnim sportovima. Ipak, više od milijardu stanovnika daje ogroman potencijal svugde, pa i u sportu. Pre nekoliko godina otpočeo je projekat fudbalske lige koja polako okuplja najveća imena, a sve više na ugledu dobija i odbojka. Čast i odgovornost da bude deo velikih ambicija, sa pozicije selektora muške seniorske reprezentacije dobio je naš Šapčanin, Dragan Mihailović, prošlogodišnji dobitnik priznanja za najboljeg trenera Podrinja u Dijaspori, koju dodeljuje naš i vaš list.
- Koferi su u pripremi, a 15. maja je prvi radni dan u kampu reprezentacije u Bangaloru. Novi izazov u karijeri. Radujem se i verujem u zajednički uspeh – započinje razgovor ekskluzivno za „Glas Podrinja“ Mihailović, zvanično novi selektor odbojkaša Indije.
Vaš sport je u sve većoj ekspanziji u Indiji, u svakom pogledu, popularnosti, ulaganja...
- Odbojka je u ekspanzinji već dugo, ne samo poslednjih godina. Prethodne godine su organizovali i prvu profesionalnu ligu što je veliki korak i pokazatelj dugoročnih ambicija Indusa u našem sportu. Imaju mnogo potencijala, prva sezona nije bila samo kvalitetna, obeležena punim dvoranama, sjajnom atmosferom, jakim sponzorima, već i perfektnom organizacijom. Posle obaveza reprezentacije, počinje novo prvenstvo.
Ko je najzaslužniji za angažman u dalekoj zemlji?
- Ni manje, ni više, nego veliki Vanja, Vladimir Vanja Grbić. Naš nekadašnji reprezentativac, jedan od najboljih primača u istoriji odbojke, zadužen je za razvoj i popularizaciju odbojku, član je Komisije za razvoj odbojke pri Svetskoj federaciji. U jednom razgovoru smo pričali o državama koje ulažu mnogo i žele da angažovanjem inostranih trenera kako bi unapredili igru na tehničko-taktičkom planu, unapredili rad. Čast mi je što je neko kao Vanja u meni prepoznao trenera koji može ispuniti ta očekivanja i ponuda mi je odmah izgledala izazovno i nisam se mnogo dvoumio.

Opširnije u štampanom izdanju...

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa