14. maj 2019.14. maj 2019.
Gimnazijalci i prijatelji

Gimnazijalci i prijatelji

Nekadašnji, sadašnji i budući učenici Šabačke gimnazije imaju mogućnost da budu deo jednog kolektiva gde će kohezioni faktor biti upravo ova stara obrazovna ustanova našeg grada. Nedavno je zvanično osnovano i s radom počelo "Udruženje gimnazijalaca i prijatelja Šabačke gimnazije", neprofitna organizacija koja okuplja nekadašnje učenike Gimnazije i prijatelje škole.

-Ideja osnivača bila je da se sačuva kontakt među nekadašnjim gimnazijalcima, da zajedno čuvamo tradiciju naše škole i promovišemo nju i naš grad gde god se gimnazijalci nalaze. U razgovoru sa velikom većinom naših nekadašnjih učenika saznajemo koliko im je ova škola značila u životu, karijeri i Udruženje je način da čuvamo sećanje, promovišemo školu, ali i budemo pomoć sadašnjim i budućim đacima u prikupljanju sredstava za neka naredna, međunarodna takmičenja - istakla je direktorka Gimnazije Marijana Isaković.

Zvanična promocija "Udruženja gimnazijalaca i prijatelja Šabačke gimnazije" biće održana u četvrtak, 24. maja, kada će u svečanoj sali Šabačke gimnazije učenici izvesti predstavu sa kojom žele da nastupe u Konstanci (Rumunija), ali za taj put neophodna su novčana sredstva, te će predstava biti prilika i za promociju Udruženja, predstavljanje talenta učenika i profesora Gimnazije i prilika za prikupljanje sredstava za odlazak u susednu državu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa