15. maj 2019.15. maj 2019.
U hali do juna

U hali do juna

Svi sportski klubovi i kolektivi koji koriste kapacitete hale "Zorka" moraju da napuste pomenuti objekat do 31. maja.

Naime, za sada, pregovori AIK banke, vlasnika objekta i grada Šapca nisu dali željeni rezultat. Grad je bio i još uvek je zainteresovan za otkup objekta, ali ponuda Grada i zahtevi vlasnika su suviše udaljeni i u ovom trenutku je nemoguće postići sporazum, istaknuto je na današnjoj konferenciji za medije člana Gradskog veća zaduženog za sport Dragana Nikolića i sportskog direktora RK "Metaloplastika" Slaviše Stojinovića, kao predstavnika kluba koji rukovodi halom "Zorka" od 1. juna 2017. godine.

- Zvanična procena Instituta za građevinarstvo i arhitekturu DOO Novi Sad je da objekat vredi 710 hiljada evra i mi kao Grad nemamo pravo, prema zakonskoj regulativi, da nudimo više od zvanične procene. Tu procenu smo dali Banci, ali je ona ovu ponudu odbila, ostajući pri svojoj proceni da objekat vredi 1.300.000 evra. Razlika je suviše velika i dogovor nije mogao da bude postignut. Nismo se dogovorili ni oko nastavka zakupa po aktuelnim uslovima. Ipak, ne stavljamo tačku na pregovore i oduvek smo imali korektnu saradnju sa AIK bankom, te je ovo samo trenutni stanje, ali naš cilj, kupovina hale "Zorka" je i dalje "živ". Kontakti traju, saradnja takođe i verujem da je ovo samo privremeni rezultat - istakao je Dragan Nikolić.

-Mi upravljamo Halom od 1. juna 2017. godine. Oduvek smo se ponašali domaćinski i sva ulaganja su bila u skladu sa idejom da jednog dana Grad postane vlasnik hale "Zorka". Najiskrenije se zahvaljujem AIK banci što je pre nepunih mesec dana izašla u susret i što nam je omogućila da završimo sezonu i olakšala ostvarivanje dobrih rezultata. Mi smo svi vezani za dvoranu u kojoj je klub ostvarivao najviše uspeha. Biće težak period za klub u narednim mesecima i svakodnevno ćemo raditi da dođemo do rešenja. Ambicije su iste, kada govorimo o rezultatima i to se ne menja - dodaje je Stojinović.

Još je prva solucija kupovina hale "Zorka", ali ukoliko ne bude uspeha, Grad je spreman i za izgradnju nove hale, po uslovima odgovarajuće za domaća i međunarodna takmičenja, dodao je Nikolić

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa