16. maj 2019.16. maj 2019.
Radni vek posvećen spasavanju života

Radni vek posvećen spasavanju života

Na svoj 65. rođendan, posle 43 godine staža, u penziju je otišao načelnik Odeljenja za vanredne situacije potpukovnik policije magistar Fadilj Neziri. Radni vek proveo je služeći građanima, spasavajući tuđe živote, neretko rizikujući svoj. Odrastao je u porodici gde se uniforma smatrala svetinjom, pa je tako bilo i logično koji će put odabrati. Iako se školovao za profesionalnog vojnika, ubrzo je shvatio da radeći na poslovima zaštite i spasavanja može još više da doprinese dobrobiti društva.

Oficirsku školu završio je u Zadru kao četvrti u rangu. Stažirao je u Sarajevu gde je pukovnik Bogdan Drača primetio da će biti dobar starešina i predložio mu da se aktivira. Poslušao ga je i za mesto službovanja dobio Vršac.

Sudbonosna poplava
Presudni trenutak u Nezirijevoj karijeri bile su poplave u Južnom Banatu 1979. na 1980. godinu.

-Sa svojom jedinicom sam učestvovao na spasavanju stanovništva i tada sam video da mogu da budem još korisniji za državu. Odlučio sam da “skinem uniformu“ i upisao sam Fakultet za odbranu i zaštitu sa specijalizacijom: zaštita i spasavanje od svih vrsta elementarnih nepogoda, tehničko-tehnoloških nesreća i ratnih opasnosti. Na postdiplomskim studijama takođe sam izabrao zaštitu i spasavanje, objašnjava Neziri.
opširnije u štampanom izdanju

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa