17. maj 2019.17. maj 2019.
Uhapšeni zbog utaje poreza

Uhapšeni zbog utaje poreza

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu, u saradnji sa poreskom policijom, uhapsili su G. L. (1989) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja, kao i V. J. (1980) iz Šapca, koji se tereti za krivično delo poreska utaja u pomaganju.

Sumnja se da je G. L. od 2014. godine, osnovao jedno privredno društvo na teritoriji Novog Sada, koje se bavilo uvozom polovnih motornih vozila iz inostranstva, i prodavao ih fizičkim i pravnim licima, a novac od prodaje nije uplaćivao na račun društva čime je izbegao plaćanje poreza. Sumnja se da je V. J. pomogao u izvršenju krivičnog dela, kao knjigovođa ovog društva.

Policija intenzivno traga za još četiri osobe, protiv kojih je, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnela i krivične prijave.

Sumnja se da su trojica muškaraca starosti 37, 39 i 40 godina, takođe osnovali društva na teritoriji Novog Sada i Šapca, i na isti način oštetili budžet Republike Srbije, dok se tridesettrogodišnja žena sumnjiči za krivično delo poreska utaja u pomaganju.

Oni su, kako se sumnja, na ovaj način oštetili budžet Republike Srbije za iznos od ukupno 115.416.270 dinara.

Osumnjičenima je, po nalogu nadležnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa