18. maj 2019.18. maj 2019.
Stop novim krvavim košuljama

Stop novim krvavim košuljama

Učesnici večerašnjeg protesta Jedan od pet miliona poručili su predsedniku države Aleksandru Vučiću da ih nije uplašio i da mu neće proći nasilje i nove krvave košulje, kakva je ostala posle prebijanja jednog od organizatora protesta u Knjaževcu Dalibora Stanojevića.

Sa vidnim povredama na glavi, on je poručio sa Terazijske česme, u centru Beogarada, da su ga pretukli oni koji "imaju zaštitu državne vlasti", ali da ga nisu uplašili kao ni sve slobodne gradjane koji mesecima protestvuju širom Srbije protiv ove "kriminalne vlasti" .

Stanojević je istakao da će vlast morati da odgovara za "sve razbijene glave, zapaljene kuće, krvave košulje", podižući svoju okrvavljenu košulju kako bi je okupljeni videli.

Profesorka Filološkog fakulteta u Beogradu Biljana Stojković najavila je da će u ponedeljak ili utorak biti organizovano potpisivanje žalbe na odluku kojom je doktorat Siniše Malog prihvaćen kao originalan.

"Biće stotine nas koji će stati iza ovoga", kazala je profesorka i ocenila da "svi znaju da je doktorat Siniše Malog plagijat bar 30 odsto".

Ona je pozvala sve profesore da dignu glas protiv takvih i sličnih dešavanja.

Novinar Nenad Kulačin je ocenio da protesti ne smeju da se ugase, "kakvi god bili", jer po njegovim rečima, pritisak na vlast mora biti stalna dok se ne dobiju slobodni mediji i fer izbori.

"Ako stanu protesti, prvorođeni će doživotno vladati", kazao je Kulačin.

On je poručio opoziciji da ne dozvoli da je Vučić izmanipuliše, pominjući sednicu Skupštine na kojoj je Vučić najavio da će predstaviti svoj plan o Kosovu.

"Da podsetim na reči Zorana Đinđića da devojka ne može da bude malo trudna" rekao je Kulačin i dodao "ili si u bojkotu ili nisi".

Posle obraćanja kod Terazijske česme, učesnici skupa krenuli su u šetnju centralnim gradskim ulicama.

Na čelu kolone od nekoliko hiljada gradjana, nošen je veliki transparent "Stop krvavim košuljama", jer su protesti počeli posle prebijanja Borka Stefanovića pre pola godine, i "Jedan od pet miliona".
Građani su prošli pored "institucija iluzija", brojnih medija gde su protestvovali jer ti mediji "nisu rekli ne cenzuri i šire dezinformacije".

Protestvovalo se kod medijskih kuća - Informera, Politike, Radio televizije Srbije, Večernjih novosti, kod sedišta REM.

Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa