20. maj 2019.20. maj 2019.
Vinaverovi dani 23 - 25. maj

Vinaverovi dani 23 - 25. maj

Na konferenciji za medije u Muzeju šabačkih Jevreja predstavljen je program Manifestacije “Vinaverovi dani evropske kulture”, koja ove godine nosi naziv "Videlo sveta" prema jednom od najbitnijih stvaralačkih projekata Stanislava Vinavera.


U Šapcu će od 23 do 25. maja biti održan sada već tradicionalni kulturni događaj koji za okosnicu ima veliki naučni skup “Stanislav Vinaver u/o srpskoj književnosti, umetnosti i kulturi” na čijem će početku biti održana promocija knjige "Avangardistkinje" dr Žarke Svirčev, dok će skup zatvoriti okrugli sto povodom izlaska iz štampe prvog kola sabranih dela Radomira Konstantinovića na inicijativu i uz veliko zalaganje dr Gojka Tešića.

Član Gradskog veća Igor Marsenić istakao je da je cilj da se ukaže na značaj stvaralaštva Stanislava Vinavera, ali i da se promovišu novi autori i savremena umetnost.

Prema rečima Marsenića, najznačajniji cilj Vinaverovih dana jeste otvaranje ka svetu. Polazna tačka koncepta “Videlo sveta” je da se prošlošću i kulturalnim nasleđem bavi na dinamičan način,oživljavajući misli i ideje, interpretacijom u slobodanom savremenom duhu, kako ne bismo bili zatočeni unutar prošlosti i slavne tradicije.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa