20. maj 2019.20. maj 2019.
Bramerc u dvodnevnoj poseti Srbiji

Bramerc u dvodnevnoj poseti Srbiji

Glavni tužilac međunarodnog suda u Hagu Serž Bramerc stiže danas u radnu posetu Beogradu, u okviru priprema za podnošenje redovnog izveštaja Savetu bezbednosti UN, saopštio je taj sud.

Tokom dvodnevne posete, tužilac Bramerc razgovaraće s ministarkom pravde Nelom Kuburović, tužiteljkom za ratne zločine Snežanom Stanojković i republičkom javnom tužiteljkom Zagorkom Dolovac.

Tema će biti sprovođenje nacionalne strategije za procesuiranje počinilaca ratnih zločina, regionalna pravosudna saradnja u predmetima za ratne zločine i podrška haškog tužilaštva srpskim vlastima u zadovoljavanju pravde u tim procesima.

Tokom boravka u Beogradu, tužilac Bramerc učestvovaće i na regionalnoj konferenciji tužilaca za ratne zločine, koja će biti posvećena saradnji u procesuiranju počinilaca ratnih zlodela.

Sa kolegama iz regiona, Bramerc će razmotriti "tekuće izazove koji sprečavaju napredak", kao i "rešenja koja bi pomogla da situaciju vrati na pravi put", saopštilo je haško tužilaštvo.

Redovan izveštaj o radu tužilaštva sudskog Mehanizma u Hagu, pravnog naslednika Haškog tribunala, Bramerc će u Njujorku podneti Savetu bezbednosti sredinom juna.
Beta

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa