21. maj 2019.21. maj 2019.
Narodni, ne partijski poslanik

Narodni, ne partijski poslanik

Predstavnici Ascojacije „Duga“ po drugi put su u saradnji sa Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju iz Niša, organizovali uličnu akciju na kojoj su pitali građane šta misle o postojećem izbornom sistemu.

Prema rečima Danijela Dašića, programskog savetnika, predstavnici Nacionalne koalicije za decentralizaciju došli su u Šabac, kako bi na uličnoj akciji saznali da li građani znaju koje su mane sistema, prednosti i da li uošte misle da mogu da utiču na rad narodnih poslanika.

-Naša kampanja generalno ima intenciju da narodni poslanici budu, kao što im i samo ime kaže narodni, a ne partijski. Problem je što su naši narodni poslanici toliko parijski da ih jedino u njihovom radu interesuje da ispunjavaju želje svojih partijskih vođa. Slabo se bave interesima samih građana, rekao je Dašić i dodao da im je namera da malo više pričaju sa ljudima.


Takođe, večeras će u 18 časova u Narodnom muzeju, biti organizovana i panel debata na temu „Narodni, a ne partijski poslanik“, na kojoj će biti reči o unapređenju izbornog sistema u Srbiji, a govoriće Dušan Vučićević, profesor na Fakultetu političkih nauka i Jovan Jovanović, nezavisni poslanik.
Istog dana, u 20 časova biće održan Stand up pod nazivom „Birač protiv preletača“ u sali Kulturnog centra.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa