22. maj 2019.22. maj 2019.
Lučka ulica povezala privrednike i reku

Lučka ulica povezala privrednike i reku

Danas je otvorena Lučka ulica u kompaniji "Eliksir". Saobraćajnica, u koju je grad uložio 100 miliona dinara, povezaće sve privrednike u Šapcu sa lukom i omogućiti im najeftiniji transport. Čitavoj Industrijskoj zoni na ovaj način biće omogućen nesmetan rečni transport, ali i železnički.


Luka je prošle godine data na upravljanje kompaniji "Eliksir". Za njih ovo znači kraće manipulacije, veći protok, povećanje kapaciteta što utiče i na razmišljanje o proširenju. Takođe, daje mogućnost da se luka više eksploatiše u javnom smislu.


Grad na ovaj način postaje interesantniji novim investitorima. Takođe, i svih 14 kompanija koje su od Nove godine došle u Šabac zainteresovane su za transport rekom.


Grad je zadržao vlasništvo nad saobraćajnicom da ni u jednom trenutku ne bi moglo doći do ometanja transporta iz bilo kog razloga.


Na otvaranju je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio da je danas potvrđeno da će i "Obojena metalurgija" kao poslednja kompanije stare "Zokre" koja je ostala neprodata, dobiti novog vlasnika. To će biti kompanija "Eliksir"

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa