23. maj 2019.23. maj 2019.
EU PRO u Šapcu, jedan od devet velikih

EU PRO u Šapcu, jedan od devet velikih

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović obišao je danas sa saradnicima i predstavnicima EU PRO, radove na deonici pored fabrike "Jazaki", a koji se finansiraju preko projekta "EU PRO".

Radovi obuhvataju izgradnju jednog kilometra kolovoza ulice Nove 7 i oko dva kilometra vodovodne i kanalizacione mreže u Severozapadnoj radnoj zoni. Zelenović je ovom prilikom istakao da je Grad Šabac pouzdan partner Evropskoj Uniji i da je preko sedamstotina hiljada evra investirano je u razvoj industrijske zone u Šapcu.

-Grad Šabac je pouzdan partner Evropskoj uniji i uspeo je da kroz takmičenje dobije priliku da više od 700.000 evra investira u dalji razvoj industrijske zone u Šapcu. Izgradnjom ove ulice širi se naša industrijska zona i otvara se prostor za prodaju novih hektara. U ovom trenutku imamo interesovanje za 11,7 hektara koje bi kupile nove kompanije u našem gradu. Evropska unija je nama najbolji partner. Zajedno sa EU do sada smo realizovali projekte u vrednosti više od 30 miliona evra - rekao je Zelenović.

U Severozapadnoj radnoj zoni u toku su radovi na infrastrukturnom opremanju Zone koje finansira Evropska unija sa više od 710.000 evra.

Olivera Kostić, menadžerka programa EuPro, okarakterisala je projekat kao jedan od devet velikih projekata ekonomske infrastrukture.

-Evropska unija finansijskim sredstvima od 25 miliona evra kroz program EuPro podržava razvoj Srbije. Program se sprovodi u saradnji sa Vladom Republike Srbije. Danas imamo veliko zadovoljstvo jer obeležavamo početak radova na jednom od devet velikih projekata ekonomske infrastrukture koje ćemo sprovesti u narednom periodu. Ukupna vrednost projekata je 4,5 miliona evra. Pored ovog projekta Šabac je vrlo aktivan i na drugim pozivima koji se sprovode kroz EuPro program. Mi imamo ukupnu investiciju do sada u vrednosti više od 1,2 miliona evra. Uskoro će početi izrada Geografsko-informacionog sistema koja je takođe jedna od aktivnosti koje sprovodimo u okviru EuPro programa, a takođe podržavamo i tri preduzeća iz Šapca koja će razviti svoje poslovanje uz podršku EuPro programa - ističe Kostić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa