24. maj 2019.24. maj 2019.
Održana završna konferencija "ROSIS4H"

Održana završna konferencija "ROSIS4H"

Završna konferencija projekta “ROSIS4H- Ponovno otkrivanje mogućnosti za razvoj hortikulture kroz održivi uticaj u prekograničnom području” održana je danas u Centru za stručno usavršavanje na Letnjikovcu. Na konferenciji su govorili gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić i saradnica na projektu Magdalena Zmajić iz Centra za razvoj Brodsko - posavske županije.


Cilj projekta je razvoj hortikulture, poboljšanje konkurentnosti i podrška u programskoj oblasti kroz jačanje saradnje između institucija, klastera, obrazovnih i istraživačkih organizacija i preduzetnika sa ciljem da se zajednički razviju novi proizvodi i usluge. Projekat je finansiran sredstvima Evropske unije kroz program prekogranične saradnje Srbija-Hrvatska. Ukupna vrednost projekta je 564 258 evra, od čega je za Grad Šabac opredeljeno 152.873 evra, dok su ostatak realizovali partneri iz Slavosnkog Broda.


Ugovor o realizaciji projekta potpisan je u septembru 2017. godine u Šapcu, a projektom je nastavljena saradnja poznatih partnera - Grada Šapca, Srednje poljoprivredne škola sa domom učenika iz Šapca sa Centrom za razvoj Brodsko-posavske županije, Regionalnim centrom za biotehnološka istraživanja i razvoj Brodsko-posavske županije i Srednjom poljoprivrednom školom “Matija Antun Reljković” iz Slavonskog Broda.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa