26. maj 2019.26. maj 2019.
Zelenović: Bez dijaloga, klizamo ka sukobu i ko zna kakvoj nesreći

Zelenović: Bez dijaloga, klizamo ka sukobu i ko zna kakvoj nesreći

Zelenović je u okviru manifestacije „Vinaverovi dani evropske kulture“ kazao da vlast treba da se „uzme u pamet“ i otvori „stvarni dijalog“.

„Bez dijaloga, klizamo ka sukobu i ko zna kakvoj nesreći. Ako ne otvorimo debatu teško ćemo se sukobiti i nećemo u parlamentu voditi političku borbu, već na ulici vršiti gradjansku neposlušnost. I danas, sa ovoga mesta, hoću da poručim vlastima da se uzmu u pamet i da otvore stvarni i ozbiljan dijalog o slobodnom političkom životu u Srbiji“, rekao je Zelenović.

On je svečano otvorio okrugli sto povodom prvog kola „Sabranih dela Radomira Konstantinovića“ rekavši da su otvoren um i potreba da se čuju i osete različitosti, „teme naše nasušne i za to je toliko bitno da čitamo Konstantinivića i da govorimo o njemu“.

„Danas, ponovo imamo jedno divno druženje sa Radomirom Konstantinovićem. Izdavanjem sabranih dela našeg junaka, spisatelja, želeli smo upravo to, da u žižu javnosti, korak po korak, vraćamo sve dragoceno što obeležava njegovo delo i govorimo o svemu važnom vezanom za njegov lik“, rekao je Zelenović.

On je kazao da vidi da je nekima čudno i mrsko što Fondacija Stanislav Vinaver u Šapcu objavljuje Konstantinovića i da je njemu čudno i mrsko što to ne radi neka velika izdavačka kuća uz podršku države.

„Šabac za kulturu izdvaja sedam odsto gradskog budžeta. Mi smo ponosni što možemo da ispravimo ovo dosadašnje nacionalno nečinjenje prema Konstantinovićevom delu. Ponoviću danas da zastupam politiku koja želi da nacionalni budzet za kulturu bude 25 milijardi dinara“, rekao je Zelenović i dodao da je to dva i po puta više nego danas.
Beta/Danas

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa