27. maj 2019.27. maj 2019.
Zelenović: Sednica skupštine o Kosovu i Metohiji pokušaj da se uguše protesti

Zelenović: Sednica skupštine o Kosovu i Metohiji pokušaj da se uguše protesti

BEOGRAD, 27. maja 2019. (Beta) - Lider Zajedno za Srbiju i kopredsedavajući ujedinjene Demokratske stranke Nebojša Zelenović ocenio je da je današnja sednica Skupština Srbije o Kosovu i Metohiji "jedan od pokušaja da se uguše aktuelni protesti" koji su, po njegovim rečima, razlog zbog kojeg predsednik Srbije ne sme da raspiše izbore.

Zelenović je sinoć u emisiji "Utisak nedelje" na televiziji Nova S rekao da je parlament ukinut i da je pravi cilj sednice o Kosovu i Metohiji da se opozicija vrati u skupštinu, jer je bojkot kako je ocenio, "problem koji treba objasniti gradjanima".

"U parlamentu nema debate o najvažnijim temama, zato ga i bojkotujemo", kazao je lider Zajedno za Srbiju i ocenio da će se zbog nedostatka dijaloga, problemi preliti na ulicu i prerasti u građansku neposlušnost.

Posebna sednica Skupštine Srbije na čijem je dnevnom redu pitanje Kosova i Metohije počeće u 16 časova a kako je ranije najavljeno, prisustvovaće predsednik i premijerka Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, kao i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa