27. maj 2019.27. maj 2019.
Institut za transfuziju krvi: Smanjenje zalihe, najpotrebnije A i 0 krvna grupa

Institut za transfuziju krvi: Smanjenje zalihe, najpotrebnije A i 0 krvna grupa

BEOGRAD, 27. maja 2019. (Beta) - Institut za transfuziju krvi Srbije apelovao je danas na gradjane da dobrovoljno daju krv, navodeći da su najpotrebniji davaoci A i 0 krvne grupe, kao i svi davaoci koji imaju negativnu krvnu grupu.

Navodeći da i pored brojnih apela, u akcijama sprovedenim prethodnih nedelja nisu nadoknadjene rezerve neophodne za optimalan rad i pravovremeno zbrinjavanje svih kojima je neophodna transfuzija krvi, Institut je u apelu pozvao gradjane da daju krv kako bi se snabdevanje zdravstvenih ustanova komponentama krvi stabilizovalo i svi pacijenti na vreme dobili odgovarajuću terapiju.

"Trenutak je da svi gradjani dobre volje ozbiljno shvate ovaj poziv, jer je potrebno na vreme obezbediti krv za sve kojima je ona neophodna, kao i za hitne i vanredne slučajeve i nacionalni program transplantacije", navodi se u apelu.
Građani mogu da daju krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije u Ulici Svetog Save 39 u Beogradu svakog radnog dana od 7 do 19 časova a subotom od 8 do 15 časova, u Urgentnom centru svakog dana, osim nedeljom od 9 do 16 časova kao i mobilnim ekipama na terenu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa