27. maj 2019.27. maj 2019.
Donatorska akcija za nabavku ultrazvučnog aparata

Donatorska akcija za nabavku ultrazvučnog aparata

Danas je, u Gradskoj kući, održana konferencija za medije na kojoj je najavljena donatorska akcija za nabavku ultrazvučnog aparata za ambulantu DZ „Dr Draga Ljočić“ u Majuru. Novinarima su se obratili gradski odbornici Dejan Jerinić i dr Dejan Pavlović.

- Dobro je da nabavljamo najnapredniju opremu kao što su gama i iks nož koja služi za lečenje najtežih bolesnika, ali je bitno i da naše zdravstvene stanice opremimo tako da bilo koje poremećaje zdravstvenog stanja možemo da otkrijemo u što ranijem stadijumu. Na taj način bismo smanjili broj pacijenata koji postaju najteži bolesnici. Lečenje jednog terminalno obolelog pacijenta košta i do 100.000 evra, a za taj novac se može obaviti ogroman broj preventivnih i skrining pregleda. Imajući u vidu 11.000 stanovnika u Majuru, kao i svakodnevni broj pacijenata u majurskoj ambulanti, rešili smo da im učinimo dostupnim jedno od osnovnih dijagnostičkih sredstava, a to je u kolor ultrazvučni aparat, istakao je dr Pavlović.

Jedna od kompanija koje su snabdevači medicinskom opremom pristala je da ovaj aparat isporuči bez svoje zarade, pa suma koju je potrebno prikupiti iznosi 750.000 dinar i troškovi PDV.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa