28. maj 2019.28. maj 2019.
Vaterpolo savez protiv spektakla!

Vaterpolo savez protiv spektakla!

Sutra se u Šapcu igra istorijski duel, u gradu i na bazenu koji je vaterpolu vratio sjaj sporta gde je atmosfera bolja nego na fudbalskim ili košarkaškim utakmicama, zakazan je prvi meč finala plej ofa u kome domaći "Šabac", osvajač Kupa, najbolji tim domaće i regionalne lige iz Srbije, dočekuje vicešampiona i nekadašnjeg šampiona Evrope "Crvenu Zvezdu". U najavi je još jedan spektakularan meč, ipak, kao da Vaterpolo savezu Srbije to ne dgovara i klub se suočava sa problemima.

Kako navode u redovima osvajača Kupa, pritisci ka sudijama, započeti još na finalnom turniru Kupa, nastavljeni u polufinalu plej ofa protiv "Partizana" nastavljeni su još većom žestinom kako se bliži početak finalne serije. Krovna organizacija trofejnog sporta stvara pritisak ka arbitrima, stavljajući učesnike finala u neravnopravan položaj.

-Po završetku finalne serije javnosti ćemo predstaviti sva imena i konkretne poteze koji su činjeni protiv našeg kluba i uvereni smo sportskog duha i fer pleja u vaterpolu - ističu u klubu.

Ipak, Šapčani veruju da mogu do još jednog podviga.

-Uprkos svemu, uprkos činjenici da je "Crvena Zvezda" favorit, uprkos protivnicima kluba van bazena, naša publika je najbolja u zemlji, verujemo i u Evropi. Naši igrači, stručni štab, uz podršku fantastične publike, mogu mnogo toga i mogu protiv jačeg i brojnijeg rivala. Želimo da svi koji žele, budu u mogućnosti da pogledaju ovaj meč, budu deo istorije, te smo se odlučili da postavimo i montažne tribine kao što je bio slučaj na otvaranju Gradskog bazena 2015. godine. Kvalitet u bazenu smo pokazali, atmosfera u Šapcu je neuporediva sa drugim bazenima u regionu i zajedno možemo sve - ističu u klubu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa