31. maj 2019.31. maj 2019.
ZSS: Neistine u "Informeru"

ZSS: Neistine u "Informeru"

Povodom teksta objavljenog u dnevnom listu "Informer" oglasila se omladina Zajedno za Srbiju. Saopštenje prenosimo u celosti.

Omladina ZZS Šabac upućuje najoštriju osudu pisanja tabloida „Informer“, i traži da ovaj tabloid objavi demanti i izvinjenje građanima Šapca i Srbije.

Naime, u tekstu od 29.05.2019. godine, objavljenog pod naslovom „BRUKA I SRAMOTA U ŠAPCU! Dušan Petrović i Nebojša Zelenović poslali zaštitnika građana da ih zaštiti od građana!?“ preneli su netačne navode članova SNS Šabac, bez kritičkog stava, sa izvedenim zaključkom koji se ne može protumačiti drugačije, nego zlonamerno.

Ono što se zaista dogodilo je da je jedan od članova SNS u našem gradu na nekakvoj vrsti okupljanja pred novinarima izneo niz neistina, između ostalog i o zaštitniku građana u našem gradu. Igrom slučaja, Miloš Mijailović se našao na tom mestu, i zatražio da demantuje ove navode. Kao što se može videti na snimcima televizija koje su prenosile ovaj događaj, ombudsman je kulturno prišao, i obratio se ovom naprednjaku. On je dalje onemogućen da odgovori na sve iznete neistine, i nakon toga, isto tako kao što je prišao, kulturno se i udaljio.

Pisanjem ovog tabloida navodi se da je lokalna vlast „poslala zaštitnika građana“ kako bi se on navodno sukobio sa članovima interesne grupe koja sebe naziva Srpskom naprednom strankom. Ovakav način pisanja je neprihvatljiv za jedan mediji, jer iznosi laži i izmišljotine, koje se temelje samo u glavi „novinara“ koji je imao dovoljno mašte za jedan ovakav tekst.

Grad Šabac je jedan mali evropski grad, u kojem se poštuju evropske vrednosti, a sve institucije rade svoj posao, u skladu sa svojim nadležnostima. Vladajuće stranke niti jednog trenutka nisu zloupotrebile javna ovlašćenja, ili resurse, u partijske svrhe.

A ono što članovi SNS-a ne mogu da shvate jeste da je Zaštitnik građana institucija, i da je u opisu posla zaštitnika građana da izlazi u javnost kada naiđe na loš rad državne ili lokalne uprave. To što se stalno priča o katastrofalnom stanju državnih institucija ne znači da ih neko napada, nego da institucije praktično više ne postoje. Što uostalom potvrđuje i izveštaj Evropske komisije.

Neistinitim navodima tabloida „Informer“ nanosi se velika šteta lokalnoj vlasti, institucijama, ali i celokupnoj demokratiji. Iz ovih razloga, zahtevamo da ovaj tabloid javno objavi da je navedena vest lažna, kao i da se izvini za ovaj pokušaj prevare i manipulacije građana Šapca, i Srbije.

INFORMATIVNA SLUŽBA
OMLADINE ZAJEDNO ZA SRBIJU.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa