6. jun 2019.6. jun 2019.
Zelenović: Želimo promenu vlasti na demokratskim izborima, lažnih izbora više neće biti

Zelenović: Želimo promenu vlasti na demokratskim izborima, lažnih izbora više neće biti

Izjava za javnost predsednika Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića:

U subotu 8.juna u 18 sati na protestu ispred terazijske česme, građanima ću predstaviti sve detalje platforme Stručnog tima za pregovore sa vlastima oko uslova za fer izbore a izveštaji Evropske komisije i Freedom house posle šest mececi protesta , nedvosmisleno potvrđuju opravdanost svih zahteva građanskih protesta.

Ključna poruka Vučiću je veoma jasna: Kao odgovorni ljudi, želimo da dijalogom dođemo do demokratskih izbora i smene vlasti mirnim putem. Ako dijaloga ne bude, neće biti ni izbora a Vučić će snositi svu odgovornost ne samo za bojkot izbora već i za opštu političku krizu u koju će svesno uvesti zemlju. Izbori su za manje od godinu dana, rokovi za dogovor su veoma kratki i poručujemo Vučiću da i ne pokušava da jeftnim trikovima organizuje lažne izbore sa njegovom lažnom opozicijom ili da prevari domaću i međunarodnu javnost da je spreman da organizuje demokratske izbore ukoliko nema iskrenu volju da to i učini.

Bez korenite promene uređivačke politike RTSa uz obavezno uvođenje danas nepostojećih debatnih emisija u kojim bi se sučeljavali vlast i opozicija, bez smene članova REMa i uvođenja striktno obavezujućih pravila za nepristrasan informativni program svih televizija sa nacionalnom frekvencijom, bez prekida stvaranja atmosfere mržnje i medijskog linča neistomišljenika, bez prekida svakodnevnih pririsaka na malobrojne slobodne medije, bez prekida zloupotrebe državnih resursa i kriminlnih struktura u cilju pritiska na birače- izbora ne može i neće biti. Oko ovih ključnih zahteva nema i ne može biti kompromisa.

O platformi Stručnog tima pregovore sa vlastima o fer izborima i našoj želji da dijalogom dođemo do rešenja, obavestićemo sve međunarodne institucije i organizacije jer su u Srbiji ozbiljno ugroženi temelji teško stečene demokratije i bazične vrednosti na kojima počiva zapadna civilizacija.

Nebojša Zelenović
predsednik Zajedno za Srbiju

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa