13. jun 2019.13. jun 2019.
Svoj život vidim u hodu i traganju
NEOBIČNI SVET PETRA JOVANOVIĆA

Svoj život vidim u hodu i traganju

Iako se opredelio za likovnu umetnost zbog koje je upisao Školu primenjenih umetnosti u Šapcu, fotografija je postala njegova istinska pasija. Shvatio je da pomoću foto-aparata beleži neponoviljive trenutke i da je fotografija „čista umetnost“, a za njega je umetnost pre svega. Danas je glavni i odgovorni urednik Alfa nejšn magazina i ima velike planove za budućnost
Odavno nismo, a ne znamo da li smo ikada, razgovarali sa mladim čovekom kao što je Petar Jovanović. Juče je napunio (tek) devetnaest godina, a njegov vokabular, znanje i maniri prilični su nekom ko je u najboljim (zrelim) godinama. „Nesklad harmonije“, rekli bi pesnici.

Iako je oduvek zainteresovan za likovnu umetnost, koja mu je danas hobi, pre četiri godine „slučajno“ je otkrio fotografiju, koja je postala njegova istinska pasija. Pitali smo ga da li je sklonost ka umetnosti uticaj njegovog starijeg brata Davida, magistra vajarstva o kome smo pisali u više navrata u „Glasu Podrinja“.

- Nije. Osećao sam umetnost u sebi. Naravno, roditelji i brat su moja velika podrška. Kada sam se prvi put susreo sa foto-aparatom, bio sam skeptičan, zato što sam naučen na manuelnu umetnost, snažnije sam je doživljavao i mislio da tu čovek može više da se iskaže kao umetnik. Kroz objektiv foto-aparata video sam eksterni svet takav kakav jeste, a u mojoj glavi je sve bilo drugačije.

opširnije u štampanom izdanju

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa