Info

14. jun 2019.14. jun 2019.
Izgradnja novog krila Doma Srednje poljoprivredne škole

Izgradnja novog krila Doma Srednje poljoprivredne škole

Radovi na dogradnji učeničkog Doma Srednje poljoprivredne škole treba da budu završeni do kraja jula. Posle opremanje biće spreman za useljenje još četrdesetak stanara.

Uz izgradnju novog bloka renovira se i stari deo. Ovaj projekar je finansiralo Ministarstvo prosvete je u kreditnu liniju Centralne evropske banke. Kompletni radovi sa opremanjem će koštati oko 100 miliona dinara.

Sa dosadašnjih 70 mesta kapaciteti se proširuju na 110. Uradiće se još 18 trokrevetnih soba. Svaka soba imaće svoje kupatilo, ishrana će biti po svim normativima i standardima, a deca će imati i vaspitni rad i brigu 24 sata dnevno.

Dom će se mesečno plaćati nešto više od 5.000 dinara, a za taj novac će imati smeštaj, tri obroka i stalnu brigu o bezbednosti dece. Pravo na upis u dom imaju svi učenici šabačkih srednjih škola koji žive van grada.

Novu zgradu danas je obišao načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac koji je istakao da ova investicija predstavlja ulaganje u budućnost, a da će dom indirektno uticati i na odlaske mladih sa sela.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa