Info

14. jun 2019.14. jun 2019.
Otvorena italijanska kompanija "Selettra"

Otvorena italijanska kompanija "Selettra"

Italijanska fabrika "Selettra WB", koja se bavi proizvodnjom kućnih aparata svečano je otvorena danas u "Hajduk Veljkovoj" ulici. Prisutnima su se ovom prilikom obratili Luca Antognozzi, direktor firme "Selettra", Nj.E. Karlo Lo Kašo, ambasador Italije u Srbiji i Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.



- U Šapcu danas postoji 11 italijanskih kompanija. Strane firme biraju da prošire svoj biznis u Šapcu jer je ovo grad koji ima najbolje poslovanje i najveću industrijsku zonu. Znamo da radimo sa privrednicima i nije nam važno da li su oni iz Italije, Austrije, Nemačke ili Srbije, svi su dobrodošli i važni. Bilo da zapošljavaju 10 ili 1.000. radnika, uvek imamo isti pristup i trudimo se da im omogućimo sve što je potrebno, kako bi mogli da zarade više novca jer samim tim više zarađuju i naši građani, rekao je Zelenović.



Karlo Lo Kašo, istakao je da na osnovu posete koju je obavio u Šapcu, može da potvrdi da je prisustvo italijanskih preduzeća na teritoriji grada Šapca, rezultat odlične saradnje.

- Obišao sam veliki broj gradova u Srbiji u kojima posluju italijanska preduzeća, ali Šabac ih u ovom trenutku ima najviše. Ono što je intersantno je da to nije kraj. Italijanska preduzeća ovde nalaze veoma povoljne okolnosti i prilike, a naročito se neguje privatni sektor, istakao je ambasador Karlo lo Kašo.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa