Berza

  • aero 810 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 4.550 ▲ 0,84%
  • gmon 2.001 ▼ -0,10%
  • impl 3.301 ⚫ 0,00%
  • kmbn 3.280 ⚫ 0,00%
  • mtlc 1.887 ▼ -0,21%
  • niis 683 ▲ 0,44%
  • stup 6.600 ▲ 8,13%
  • svrl 540 ▼ -0,18%
  • tgas 12.450 ▲ 0,40%
(14. jun 2019.)

Italijanski ambasador u Šapcu

Italijanski ambasador u Šapcu
Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo bio je danas gost Grada Šapca i on će, posle sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave, prisustvovati otvaranju firme „Selettra WB doo„ jedanaeste italijanske kompanije u Šapcu.

Gosta je dočekao gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, a u Gradskoj kući organizovan je skup kome su, pored ambasadora i prvog čoveka grada, prisustvovali zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović, Violeta Šestić, direktorka JP Infrastruktura Šabac i Ksenija Lukić, arhitekta u JP „Infrastruktura Šabac“, kao i predstavnici italijanskih kompanija koje posluju na teritoriji grada Šapca

Italijansku kompaniju „Selettra WB doo“ svečano će otvoriti Luca Antognozzi, direktor firme "Selettra", ambasador Italije Karlo Lo Kašo i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Šabačka industrijska zona privlačna je za italijanske investitore. Do sada u njoj aktivno posluju italijanske fabrike: "SBE", "Pasubio", "Vopachel", "ABS Tools", "Debora Shoes", "Briltech", "ODS Technology", "Refrion Refrigeration", "Fox pack" i "Selletra".

Potpuno komunalno opremljena Severozapadna radna zona u Šapcu, površine 600 hektara, od čega 250 u režimu slobodne zone, prema svim pokazateljima, najveća je u ovom delu Balkana. U kompanijama u Severozapadnoj radnoj zoni zaposleno je blizu 3.600 radnika.

Istočna industrijska zona prostire se na više od 330 hektara zemljišta gde posluje 25 kompanija koje zapošljavaju više od 2.000 radnika.

Italijanske firme deo šabačke biznis porodice

Sastanak organizovan danas u Gradskoj kući u Šapcu, povodom dolaska ambasadora Italije Karlo Lo Kašoa, bio je dobra prilika da italijanski privrednici iznesu svoja iskustva u poslovanju u Šapcu, kao i da predstavnici grada izraze svoje utiske zbog prisustva brojnih kompanije iz Italije.

„Šabac možemo zvati i Mala Italija, zbog prisustva čak jedanaest italijanskih fabrika i dobroj atmosferi koja je u gradu zbog toga stvorena. Ponosni smo na činjenicu da nove italijanske kompanije kod nas dolaze po preporuci, što dovoljno govori o našem odnosu prema investitorima“, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i istakao da su predstavnici italijanskih kompanija deo Privrednog saveta grada i šabačke biznis porodice.

Ambasador Karlo Lo Kašo zahvalio se domaćinima zbog dobrih uslova za poslovanje italijanskih fabrika i naglasio da je ponosan na činjenicu da one doprinose otvaranju novih radnih mesta u Šapcu.

"Želimo da vam stavimo na raspolaganje naše iskustvo i stručnost, kako bi što pre stvorili stabilan sistem", poručio je ambasador Lo Kašo domaćinima i predložio jaču kulturnu saradnju i vezu sa Italijanskim kulturnim institutom u Beogradu.

Irena Brajović, direktorka "Konfindustrije Srbija" (Udruženje italijanskih industrijalaca u Srbiji) ocenila je da Šabac nudi dobre uslove za poslovanje italijanskim kompanijama i da je dobar primer ostalim gradovima u Srbiji.

"U Šapcu smo kao kod kuće", rekla je Brajović.

Ona je za 15. novembar 2019. godine najavila značajan privredni skup u Šapcu.

"U okviru Evropske nedelje malih i srednjih preduzeća, Italija već devet godina učestvuje sa projektom pod nazivom 'Dan malih i srednjih preduzeća' sa idejom da se rad u fabrikama ne svede samo na naporan rad u proizvodnji već da pokaže da je to sticanje savremenih znanja, napredovanje i doprinos sebi, ličnom okruženju i čitavom društvu", objasnila je direktorka Konfindustrije Srbija i posebno naglasila važnost interakcije sa lokalnim stanovništvom.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

17. oktobar 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa