17. jun 2019.17. jun 2019.
Promocija knjige Siniše Kovačevića

Promocija knjige Siniše Kovačevića

U utorak, 18. jun u 20 časova na Velikoj sceni "Ljubiša Jovanović", Šabačkog pozorišta biće održana promocija knjige "Godina vrana" Siniše Kovačevića.

Roman “GODINE VRANA” Siniše Kovačevića je najautentičnije viđena sudbina Beograda pre jednog veka. Monumentalni istorijski mozaik u mermeru. Raskošna čitanka naše sudbine. … Jezgrovit, raskošan, precizan Kovačevićev rečnik – kao ivice sablji srpskog oficira, koje se još vitlaju po srpskim kafanama – ne daju predaha. Idući direktno u priču, u komore srca, bez raspevanih uvoda i filozofskih meditacija, čitaocu se lako otkrivaju likovi, porodični odnosi, prevare, istine, saloni, spomenici, crkve...Sve najbolje što je iskusio u pozorišnom, televizijskom i filmskom trodecenijskom trajanju, Siniša Kovačević je sada izneo na sofru i podario slavlje čitanja.

Na promociji će govoriti:
Siniša Kovačević, autor
Manojlo Vukotić, novinar, urednik i publicista, izdavač
Daniela Berić Damjanović, profesorka srpskog jezika i književnosti
Branislav Stanković, istoričar, kustos Narodnog muzeja Šabac

Odlomke iz knjige čitaju glumci Šabačkog pozorišta:
Aleksandra Ristić i Siniša Maksimović

SINIŠA KOVAČEVIĆ (Šuljan, 1954) je dramski pisac, dramaturg i reditelj. Trostruki je laureat Sterijine nagrade i narade “Branislav Nušić”. Takođe, dobitnik je i brojnih drugih priznanja u oblasti pozorišta, drame, filma i televizije. Poznata su njegova dela “Velika drama”, “Srpska drama”, “Sveti Sava”, “Virus”, “Zečiji nasip”… a pisao je i scenarija za filmove “Bolje od bekstva”, “Najbolji”, “Država mrtvih”, “Najviše na svetu celom”… Scenarista je i reditelj TV serije “Gorki plodovi”. Radio je kao redovni profesor dramaturgije na Akademiji umetnosti i kao upravnik Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa