17. jun 2019.17. jun 2019.
Donacija Rotari kluba Šabac Ustanovi za decu i mlade "Šabac"

Donacija Rotari kluba Šabac Ustanovi za decu i mlade "Šabac"

Rotari Klub Šabac, organizovao je danas u saradnji sa Rotari klubom Metropolitan iz Beograda, još jednu u nizu humanitarnu akciju. Naime, Ustanovi za decu i mlade "Šabac", donirano je pet kreveta sa dušecima i posteljinom. Tom prilikom Zoran Živković, predsednik Rotari kluba Šabac, istakao je značaj humanitarnih aktivnosti, posebno kada su u pitanju ustanove ovog tipa.

- Svesni smo činjenice da savremena medicina nažalost nema odgovor za lečenje određenih bolesti kod dece. Jedini lek koji može da im se pruži je ljubav. Nju sigurno dobijaju od zaposlenih unutar kuće, a mi kao klub koji se između ostalog bavi humanitarnim radom se trudim da im obezbedimo sve što možemo. Ovaj put smo podršku pružili u tehničkom smislu, rekao je Živković i pozvao sve Šabačke privrednike i ljude dobre volje da takođe daju svoj doprinos.

- Ustanova za smeštaj dece i mladih sa smetnjama u razvoju je jedna od retkih u Srbiji. Mislim da mnogi i ne znaju da ona postoji u našem gradu. Mi kao kao odgovorni građani i ljudi bi trebalo da im izađemo u susret maksimalno, zaključio je Živković.



Prema rečima , Slavice Matić koja je rukovodilac Ustanove za decu i mlade "Šabac", donacije su uvek dobrodošle, ali pomenuta posebno iz razloga što postoji konstantna potreba za promenom posteljine i kreveta zbog kategorije smeštenih korisnika.

-Ustanova za decu i mlade ima 41. korisnika, koji oni su ovde smešteni od 2014. godine. Kapacitet je pun, a potražnja za smeštajem je velika. Stručan tim se bavi svim korisnicima, a osim stručnosti prisutna je velika ljubav i požrtvovanost za ovakav posao koji bez toga ne bi mogao da se obavlja, istakla je Matićeva i uputila zahvalnost Rotari klubu Šabac na velikodušnosti.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa