19. jun 2019.19. jun 2019.
Mali Pariz, ne mali Las Vegas

Mali Pariz, ne mali Las Vegas

Inicijativu Udruženja mladih "Um Šabac" o zabrani rada kockarnica i kladionica u Gospodar Jevremovoj - od centra do ulice Stojana Novakovića, Masarikovoj, Cara Dušana i Karađorđevoj, podržalo je više od dve hiljade građana.

Ovim povodom se Udruženje obratilo javnosti saopštenjem.

Dvonedeljna akcija prikupljanja potpisa građana za inicijativu da se premeste kockarnice i kladionice iz strogog centra u druge delove grada, imala je prvenstveni motiv da obezbedi poštovanje zakona koji nalaže da kockarnice i kladionice budu udaljene 200 metara od škola, ali i pravo građana Šapca da najlepši prostori i zgrade vrednog arhitektonskog nasleđa ne budu stecište kockara. One to, po svom istorijskom i kulturnom značaju ne zaslužuju, a mi, članovi Udruženja mladih „UM“, imamo moralnu obavezu da doprinesemo ovom, civilizacijskom činu, ističe se u saopštenju.

Izuzetno smo zadovoljni odživom građana koji su svojim potpisom podržali našu ideju. Više od 2000 potpisa daje nam vetar u leđa. Naš sledeći korak je odlazak kod gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića kome ćemo izneti predlog da se premeste kockarnice i kladionice iz ambijentalnih ulica Šapca.

Puni smo optimizma i verujemo da naše ideje mogu učiniti da naš grad bude lepši, po meri srednjeevropskih gradova jer to u svakom smislu zaslužuje, kao i građani koji u njemu žive. Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima koji su nam pružili podršku i učestvovali u akciji za bolji Šabac.
Želimo da naš grad bude Mali Pariz a ne „jeftini“ Las Vegas.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa