20. jun 2019.20. jun 2019.

Prva sednica Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma

U Beogradu je danas održana prva sednica Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma na kojoj su predstavljeni prioriteti rada tog tela u narednom periodu.

Nacionalni koordinator za sprečavanje i borbu protiv terorizma, direktor policije Vladimir Rebić najavio da će, pored praćenja sprovođenja Nacionalne strategije za sprečavanje i borbu protiv terorizma 2017-2021. godine i realizacije aktivnosti iz pratećeg Akcionog plana, delovanje tog tela biti usmereno ka implementaciji pravnih tekovina EU u borbi protiv terorizma kroz proces pregovora Srbije i Poglavlje 24 – Pravda, sloboda i bezbednost.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, na sednici je zaključeno i da će Nacionalno koordinaciono telo za sprečavanje i borbu protiv terorizma naročito biti angažovano na uspostavljanju efikasne i efektivne koordinacije svih državnih organa na prevenciji i u borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizma koji vodi u terorizam.

Dodaje se da su sednici prisustvovali članovi iz svih institucija koje su Odlukom Vlade Srbije od 18. aprila opredeljene da učestvuju u radu Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa