20. jun 2019.20. jun 2019.
Do sna vodi mnogo puteva
VETERINA I BALET IDU JEDNO UZ DRUGO

Do sna vodi mnogo puteva

Iako je do poslednjeg trenutka postojala nada da će školovanje nastaviti u Beogradu nedostatak finansijskih sredstava bio je nepremostiva prepreka. Dok čeka da polaže vanredne ispite u baletskoj školi vredno uči u Poljoprivrednoj. Vodi školu baleta “Asoluta” u “Abraševiću”. Sa petnaestak devojčica uzrasta od tri do 11 godina svakog petka i subote vežba pokrete naučene u “Luju Daviču”
Do ostvarenja snova često su brojne prepreke. Najvažnije je neodustati, a iz skoro svega se može izvući nešto pozitivno.

Tara Cvetković prošle godine je bila jedna od 12 devojčica koje su upisale Srednju baletsku školu “Lujo Davičo”. Uporedo je upisala u Srednju poljoprivrednu školu, smer veterinarski tehničar u Šapcu. Sasvim logično, jer su Tarine dve najveće ljubavi balet i životinje.

Iako je do poslednjeg trenutka postojala nada da će školovanje nastaviti u Beogradu nedostatak finansijskih sredstava bio je nepremostiva prepreka. Ipak, Tara nije klonula duhom. Dok čeka da polaže vanredne ispite u baletskoj školi vredno uči u Poljoprivrednoj. Kaže, oduševljena je znanjem koje ova škola pruža i načinom na koji ga profesori prenose. Omiljeni su joj biologija i anatomija, a želja joj je da jednog dana pronađe lek za akutni pankreatitis kod pasa, bolesti od koje je preminula njena voljena Tesa baš onog dana kada je Tara završila Osnovnu školu “Lujo Davičo”.
Opširnije u štampanom izdanju.
M. Mijailović

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa