Berza

  • aero 810 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 4.550 ▲ 0,84%
  • gmon 2.001 ▼ -0,10%
  • impl 3.301 ⚫ 0,00%
  • kmbn 3.280 ⚫ 0,00%
  • mtlc 1.887 ▼ -0,21%
  • niis 683 ▲ 0,44%
  • stup 6.600 ▲ 8,13%
  • svrl 540 ▼ -0,18%
  • tgas 12.450 ▲ 0,40%
(20. jun 2019.)

Asfaltiranje puta u Drenovcu

Asfaltiranje puta u Drenovcu
Danas je, kako je i obećano počelo asfaltiranje opštinskog puta koji se nalazi na relaciji Ševarice - Drenovac. Put je dužine 420 metara, vrednost radova između 4 i 5 miliona dinara, a izvođač je građevinsko preduzeće "Jugokop". Radove je posetio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sa svojim saradnicima koji je konstatovao prisutnost takmičenje između komšijskih sela, na konto toga gde će i šta biti više urađeno.

- Mačvani uvek vole da se takmiče, a ono što ja mogu da im poručim je da ovaj posao ne bi mogao da se završi da nisu svi bili u njega uključeni od samog početka. Obezbedili smo novac u budžetu, te je za putnu infrastrukturu opredeljeno 10 miliona evra. To je više nego prethodnih godina, iako nam država duguje 30 miliona evra. Zamislite kako bi izgledali radovi u svim selima da imamo novac koji nam duguju, istakao je Zelenović i dodao da će nakon Drenovca početi radovi u Mačvanskom Pričinoviću i ostalim mačvanskim selima, pa prema rasporedu koji je dogovoren sa direkcijom za puteve u pocerskim selima.Zoran Makimović, meštatin Drenovca, rekao je ovom prilikom da je asfaltiranje u Drenovcu između ostalog važno jer njime prolazi lokalni autobus koji odvozi i dovozi decu u školu. Takođe, svi koji ga koriste, bezbednije će od sada moći da stignu na odrerište, jer će postojeće rupe biti uklonjene. Put je urađen 1974.godine, a sada je usledila prva ozbiljnija rekonstrukcija.

Mnogi građani Drenovca se pitaju šta se dešava sa putem od šećerane do Drenovca. Od šabačke šećerane do ulaska u Drenovac put je jako loš, što za posledicu ima stradanje guma i ostalih delova automobila. On je prema rečima Miodraga Filipovića, rukovodioca sektora za gradnju u JP "Infrastruktura", u nadležnosti Republike Srbije, za šta su zaduženi "Putevi Srbije".-Grad Šabac se u više navrata obraćao Vladi Republike Srbije i Ministarstvu za građevinu, sa molbom da se taj put popravi. Ponudili smo da učestvujemo u finansiranju radova, međutim odgovor nismo dobili. Veliki problem je takođe put od Pocerskog Pričinovića prema Gornjoj Vranjskoj i Zablaću koji je takođe državni. Nažalost ima puteva koji su u jako lošem stanju, ali mi od nadležnih za ista ne dobijamo nikakav odgovor, te ništa ne možemo ni da preduzmemo, istakao je Miodrag Filipović.

Najnoviji broj

17. oktobar 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa